5 Temmuz 2008 Cumartesi

Memnun Kaldığımız Ürünler...

***Öncelikle yeni doğum yapan her annenin emzirme ve göğüs ucu problemleri için LANSINOH derim başka birşey demem.Yalnız gözden kaçırılmaması gereken bişey var ; ben hamileliğimin 9. ayına girdiğim günden itibaren kullanmaya başladım kremi ve Işıl emmeye başladığında göğüslerim çoktan kreme alışmıştı.Doğal olarak etki göstermesi için beklemedik.Zamandan kazandık:)

***Doğumdan sonra kabızlık çok zor.O yüzden kesinlikle piyasadaki sindirimi düzenleyici ürünleri kullanmak gerekiyor.Malum emzirirken ilaç alamayacağınız için bu işi doğal yollardan halletmek gerek:)

***Işıl hanımın temizliği için SEBAMED ürünlerinin serisini almıştık.Islak mendil dışında memnun kaldık hemde çok.Islak mendili bi istisna.Çünkü bildiğiniz mendiller gibi değil.Çok daha sert.Islak mendilden ziyade yağlı mendil.Işıl'ın cildine çok sert geldi.Ayrıca hiçbir markanın ıslak mendilini kullanamadık maalesef.Şimdilik su ve pamukla hallediyoruz.

***Birçok yerde okumuşsunuzdur ama yazmadan edemeyeceğim.Bebek için en gerekli giysi çıtçıtlı badiler.Ayrıca piyasadaki bilmemkaç parça hastahane çıkışları yerine pantalon-üst-şapka-önlük-eldivenden oluşan küçük setlerden oldukça edinin derim.Büyük setlerin içindeki gereksiz parçalara boşa para vermemeiş olursunuz.Battaniyeleri de tek tek almak daha mantıklı bence.Yeri gelmişken bol bol penye battaniye şart.

***Bebeklerin kusması meşhur malum, o yüzden tülbentlik kumaştan bol bol mendil yapmakta fayda var.Bizim mendillerimizi Hülya teyzemiz ve büyük anneannemiz oyaladılar sağolsunlar.Ellerine sağlık ikisinin de...

***0-13 kg oto koltuğu-ana kucağı oldukça işimize yarıyor.Şimdilik taşımak için değil yemek yerken yada uyurken kullanıyoruz.Yenidoğan bebeği kucakta taşımak bize daha kolay geldi.

***Herkes gibi bizde renkli alt açma setleri aldık ama yenidoğan bebekler sürprizlerle dolu oluyor:) Alt açmak için en ideal örtü hastahanede hastaların altına yayılan emici bezler.Eczanelerde 10 lu paketler halinde satılıyor.İki boy var sanırım.Biz küçük boy alıyoruz.Hatta ilk zamanlar onları bile 2 ye böldüm.Çok büyükler.60x90 sanırım.

***Banyo için küvet ve file aldık ama eski usul yıkanmayı Işıl daha çok sevdi.Başının altına havlu yada battaniye gibi yükseltecek bişeyler koyup suyun içine salıyoruz cadıyı.Filenin üzerinde olmaktansa suyun içinde olmayı daha çok seviyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.İlerde eklemeye devam ederim...

Hiç yorum yok: